FOLLOW
Dashboard
Peachless.
Refresh Kembali
Friday, 27 January 2012 | 22:32 | 0 comments


Hewhew assalamualaikum bloggie. Sihat tak hari nih? Sihat. Okay cun, sebut Alhamdulillah. Harinih tetibe rasa nak hapdet belog sebab ingat masa mula-mula kenal Mohd Asraf Zulkifli. Siapa Asraf? Dia menantu mak bapak Linda. Hihiii kenal Ayap dari tadika tapi tak pernah ada perasaan suka dekat dia masa kecik-kecik. Sekolah rendah pun tak tegur lah dengan dia. Masa darjah 5 kitaorang pernah pergi kem sama-sama dekat gunung ledang, kem anti dadah. Darjah 6 pulak Ayap jadi Ketua darjah dan Linda penolong dia. Tapi memang tak ada rasa suka lah dekat dia. Rasa macam Ayap tak pernah wujud pulak masa kecik-kecik. #Hapdet sambil senyummm sorang diri :)

Lepas tuh naik Sekolah menengah pulak. Form 1 lagi lah langsung tak pandang Ayap. Hahaa masa tuh rapat dengan kawan sebaya tapi rahsiaa, werkk. Form 2 dah mula kenal Ayap sebagai kawan je. Kbetulan kelas kitaorang sebelah je. Ingat lagi masa sesi pengambaran tingkatan 5, Ayap bersidai dekat tepi tengok kakak angkat dia. Linda datang sebelah dia pun join bersidai tengok orang. Hahaa masa tuh ayap dekat sebelah kiri, Wak gap pulak dekat sebelah kanan Linda. Linda Dekat tengah-tengah diaorang. Masa tuh Linda pendek gilaa sampai kene lompat2. sampai Ayap dengan Wak Gap cakap kecik sangat kau nih, pendek pulak tuh. Elehh pendek pun sekarang jadi awek dia jugak.

Lepas berubah dari in a relationship ke ' single ' barulah kitaorang mula dekat, satu malam tuh masa online Ayap chat saja-saja je, lepastuh mintak nombor handphone. Dengan murah hati Linda pun bagi nombor  dekat dia dengan niat berkawan. Malam tuh jugak kitaorang dah start mesej, masa tuh panggil AyahAnak sebab apa tah. Troloo rindunyaa nak macam dulu. Hihiii, Birthday Ayap pun wish dekat sekolah je masa rehat. Lama jugak kitaorang mesej, tapi masa tuh tak ada sape tahu kitaorang mesej. Nak kecoh buat ape kan, mesej kawan je. Masa cuti sekolah tuh, kitaorang ada pergi summer camp dekat chedoq beach resort. Masa  dalam bas kitaorang mesej je, padahal duduk tak jauh mana pun. Belakang Linda je dia duduk. Hahaa siap pass makanan lagi. Kbetulan dekat camp tuh kitaorang dapat satu group. Hihiii suka gila group tuh, kalau buat aktiviti syiokk je. Masa explorace, ada cabaran suruh cari ketam. Linda dengan ayap berdua cari anak ketam. Hewheww masa kayak lagi bestttt, kitaorang kayak sesama. Habes pakcik tuh cakap kitaorang kayak dekat selat, terpaksa satu kayak sorang lelaki, sorang perempuan. Sweet je masa tuh. Senang cerita masa camp memang selalu lah dengan ayap, Lepas mandi je mesti ayap cari Linda sebab nak pinjam cermin. Hikhikk

# Babak pertama bermula.

# Babak kedua bermula.

# Babak ketiga bermula.


Terima kasih dekat camp tuh sebab dah rapatkan kitaorang. Balik camp hujan lebat, dalam bas mesej punya mesej sampai kitaorang tertidur. Ayap pernah nak amek gambar berdua masa tuh, tapi Linda taknak sebab malas nak melintas pergi tempat dia, hujan lebatt woo. Cerita pasal camp tamat. Hahaa ada satu malam tuh Linda lepak dengan cik zuha diperhebat brown. Ayap lalu dengan geng nye nampak kitaorang bertiga. Dia mesej marah Linda lepak dengan si gilaa berdua tuh. Cecehh, padahal masatuh tak couple lagi dengan Mohd Asraf zulkifli. Ayap marah 3 hari dekat Linda, 3 hari kitaorang langsung tak contact, Linda langsung tak topup masa tuh. Lepas tiga hari, Ayap mesej tapi linda tak reply sebab merajuk kot. Hihiii ayap mesej abby tanya linda sebab dia tahu linda dengan abby malam tuh. Capai tudung terus pergi kedai topup semata-mata nak mesej ayap. Malam tuh jugak ayap ngayat Linda. Cewahh ayat dia macam nih kalau tak silap ' orang dah jatuh hati dekat dia, sebab tuh orang marah dia lepak dengan lelaki lain malam tuh, orang nak buat dia gf orang boleh tak? ' Hahaa masa tuh linda terus senyum sengeh sorang, sampai abby tanya kenapa dengan linda. Abby teka betul pulak tuh ayap mintak request,

Tapi malam tuh linda tak bagi jawapan lagi. Linda mintak masa, padahal dalam hati nak tuh. Maluuuu kucing konon. Aww, gedik gila. Balik tuisyen bahasa melayu hari jumaat pukul 43o, Linda pergi kelas ayap sebab masa tuh kelas ayap tuisyen sains. Nak join setengah jam. Hikhikk ayap tanya lagi masa tuh. Dah sampai rumah, termenung lama jugak baru lah accept request tuh. Hahaaa bahagia masa tuh. Rasa macam dunia nih linda yang punya. Terima kasih ayap gilaa sebab dah lengkapkan hidup anak Cik Kamis dengan Cik Hasnah nih. I Love You Biyyyyyyyyyyyyyyyyy ;)


Lynda Kamis







OlderNewer